Tuesday, June 27, 2006

Eurovision-έκτρωμα

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ τουλάχιστον χαζό να κερδίζουν σε έναν καλλι-τεχνικό διαγωνισμό οι Lordi - ένα συγκρότημα που δεν έχει ούτε κάλλος ούτε τέχνη...

Πάντως, δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα. Οι Lordi είχαν μεγάλη δυναμική και η δημοτικότητά τους αυξανόταν μέρα με τη μέρα. Το ζητούμενο είναι ο λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό.

Η επικρατέστερη αντίληψη είναι ότι συσπειρώθηκαν όσοι αντιπαθούν το διαγωνισμό, σκεφτόμενοι ότι "επιτέλους μια συμμετοχή που διακωμωδεί τη Eurovision, ας την ψηφίσουμε!". Δείτε για παράδειγμα το Ιστολόγιο http://histologion-gr.blogspot.com/ το οποίο είναι πολιτικό (!) blog. Η προφανής αντίφαση που υπάρχει εδώ όμως είναι ότι όλοι αυτοί υποτίθεται ότι δεν δίνουν δεκάρα για τη Eurovision, και παρ' όλα αυτά τους ενδιαφέρει να κάνουν κάτι για να την απαξιώσουν. Συγνώμη, αλλά αυτό εγώ το ονομάζω κόμπλεξ.

Και γράφοντας αυτή τη λέξη, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τους πολέμιους της Άννας Βίσση. Αναρωτιέμαι τι τους έχει κάνει η γυναίκα (ΟΚ, μην πω κοπέλα και με πάρουν με τα γιαούρτια). Αν βάλει κάποιος κάτω την καριέρα της, πιστεύω θα αισθανθεί ένα μικρό δέος, ειδικά αν λάβει υπόψιν του τα ελληνικά δεδομένα. Και τη βραδιά του διαγωνισμού ήταν εξαιρετική - και σε εμφάνιση και σε ερμηνεία.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια το γεγονός ότι ανάμεσα στη Βίσση και στους Lordi υπήρχαν άλλοι 7 διαγωνιζόμενοι, οπότε δεν τίθεται θέμα άμεσης σύγκρισής τους. Το point που θέλω να κάνω όμως έιναι ότι η Βίσση άξιζε κάτι παραπάνω από τη ένατη θέση - και σίγουρα οι Lordi δεν άξιζαν την πρώτη.

Του χρόνου βλέπω Καλομοίρα...

ΥΓ. Έχω και μια πρόταση: αφού δεν έχουμε κερδίσει ποτέ το Oscar ξενόγλωσσης ταινίας, προτείνω φέτος να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας στέλνοντας Γκουζγκούνη.

No comments: