Wednesday, September 16, 2009

Πεζοποίηση

Πρέπει να ήταν γύρω στα μεσάνυχτα…

Ήσουν σε ένα μπαράκι, ευτυχώς όχι μόνος σου. Κατά ειρωνική σύμπτωση, η μουσική και τα φώτα δημιουργούσαν μια μελαγχολική ατμόσφαιρα. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή απ’ αυτό που αναζητούσες εκείνο το βράδυ.

Και τότε την είδες…

Φορούσε αυτό το υπέροχο άσπρο φόρεμα που πάντα σου άρεσε. Αν και είχες αρκετούτσικο καιρό να τη δεις, μπορούσες να διακρίνεις ότι δεν έχει αλλάξει και πολύ. Εκτός αυτού, φαινόταν χαρούμενη, γελούσε. Κρατούσε το ποτήρι ακριβώς μ’ αυτόν τον τρόπο που θυμόσουν.

Σε πλησίασε…

Χαλαρή όπως παλιά, ήρθε απλά για να σε ρωτήσει τι κάνεις, φροντίζοντας όμως να κάνει αισθητό το άρωμά της. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορούσε να σε αφήσει ανεπηρέαστο. Για να ακριβολογούμε, σε μέθυσε – άλλωστε δεν ήθελες και πολύ. Την φαντάστηκες στην αγκαλιά σου, και η αλλαγή στα συναισθήματά σου ήρθε αναπόφευκτα. Η βραδιά δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια.

Λίγο μετά έφυγε – με κάποιον που έβλεπες πρώτη φορά…

Φροντίζοντας όμως να την δεις (πάντα φρόντιζε για τα πάντα). Σε κοίταξε κατάματα, κι εσύ, το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να προσπαθήσεις να λύσεις τον κόμπο στο στομάχι σου. Οι φίλοι σου – πιωμένοι κι αυτοί - κάτι κατάλαβαν. Σε ενημέρωσαν γελώντας ότι φαινόσουν σαν να είχες μόλις δει φάντασμα. Σε είπαν και ξενέρωτο.

Οπότε βγήκες έξω…
Δεν σε ενδιέφερε τίποτα άλλο πια…
Απλά την ήθελες πίσω…

---

Βασισμένο στο Sometime Around Midnight των Airborne Toxic Event
http://www.youtube.com/watch?v=FfLM-LwTurQ
Μετάφραση και απόδοση: agou

1 comment:

Bliss said...

classy αντιμετωπιση!!!!!
και στα καλυτερα τα σπιτια που λενε!!!

και απο το Πεζο-δρομιο ;p