Monday, July 02, 2007

Πάρνηθα

Δεν χρειάζεται φυσικά να πω ότι καταδικάζω το έγκλημα που διαπράχθηκε στην Πάρνηθα. Επειδή όμως αρέσκομαι να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, έχω τρεις ενστάσεις:

1. Αν ερχόταν κάποιος και σας έλεγε "Σου δίνω 10.000 ευρώ για να βάλεις μια φωτιά στο δάσος", τι θα κάνατε;

2. Έχετε πάει ποτέ στην Πάρνηθα; Εγώ πάντως όχι. Μόνο όταν καίγονται τα δάση θυμόμαστε την ύπαρξη και τη σπουδαιότητά τους.

3. Καταλαβαίνω τους κατοίκους που ωρύονται και διαρρηγνύουν τα ημάτιά τους. Όμως εκεί που είναι τα σπίτια τους, λογικά δεν θα ήταν δάσος παλιά; Το ίδιο ισχύει και στην Πεντέλη, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Σιγά τ' αυγά. Μερικά έλατα λιγότερα... Όλοι αυτοί που έρχονται στην Αθήνα από όλα τα μέρη της Ελλάδας (και όχι μόνο), κάπου πρέπει να μείνουν.

4 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Καλα εκαναν και τα εκαψαν...Τοσες χιλιαδες ανθρωποι ερχονται στην Αθηνα.Που θα μεινουν;
οσο για την αναδασωση...εγω θα παω να κανω καμια βουτια και απο το Σεπτεμβριο βλεπουμε...

Σοφία said...

Στην Πάρνηθα έχω πάει μόνο περαστική, για τους κατοίκους της περιοχής δεν έχω γνώμη (κυρίως γιατί δεν ξέρω αν και πόσο παλιά υπήρχε δάσος εκεί που είναι τα σπίτια), αλλά αν μου έδινε κάποιος 10 και 20 και 30 χιλιάδες ευρώ, σίγουρα δεν θα έβαζα φωτιά σε ένα δάσος.

Εσύ θα το έκανες δηλαδή;

Anonymous said...

Στην ερώτηση 2 θα έλεγα. Κρίμα για όποιον δεν έχει περπατήσει στην Πάρνηθα. Είχε μερικά παρθένα, μαγευτικά τοπία, με πηγές λιμνούλες κλπ.

Και στη λογική του όπου δεν έχω πάει/δεν με ενδιαφέρει, δεν με νοιάζει αν καεί: μπορούμε δηλαδή να καίμε σχολεία, νοσοκομεία, γήπεδα ποδοσφαίρου (προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για αυτους τους χώρους - και πολλοί άλλοι φαντάζομαι) για να κάνουμε χώρο για περισσότερο μπετόν; Αυτοί οι χώροι δεν προσφέρουν καν οξυγόνο.

Είπαμε να κάνουμε το δικηγόρο του διαβόλου, αλλά όχι και έτσι...

Anonymous said...

e ton malaka